Onze stemcoach

Enide Lebrocquy

Enide is geboren te Sint-Niklaas in 1992 en ontdekte al snel haar liefde voor muziek. Na haar eerste ervaringen aan de piano bij mama op schoot begon ze als 5-jarige met pianolessen aan de muziekschool van Waasmunster. Op 11-jarige leeftijd deed ze haar eerste zangervaringen op bij Gynaika, een jeugdkoor o.l.v. Godfried Van de Vyvere, waarmee ze verschillende prijzen won en internationale concertreizen maakte.

In 2018 behaalde Enide haar diploma klassieke solozang bij Sinan Vural en Margriet van Reisen. Momenteel verdiept ze zich verder in oude muziek en kamermuziek tijdens haar masteropleiding. Daarvoor volgt ze lessen bij Griet De Geyter, Hilde Coppé en Jan Van Elsacker. Masterclasses volgde ze bij Elly Ameling, Xenia Meijer, Maarten Koningsberger en Carina Vinke. Op 8 oktober 2016 won Enide het Bach Vocalistenconcours Brabant.

Enide zong als solist in verschillende grote oratoria van J.S. Bach, W.A. Mozart, J. Haydn, J. Rutter en vele anderen. Daarnaast is ze vooral actief binnen de kamermuziek en vertolkte ze al een aantal kleine operarollen. In 2017 richtte ze met haar echtgenoot Gert-Jan Verbueken (cello/zang) en Arne de Wit (gitaar) haar eigen ensemble TriDvaRas op, een trio dat muziek uit verschillende tijdsperiodes in een eigen jasje giet. Op die manier proberen ze zowel bekende klassieke muziek als onbekende pareltjes op een toegankelijke manier bij een ruim publiek te brengen. Samen met haar echtgenoot organiseert ze regelmatig zelf concerten met verschillende ensembles.

Naast haar werk als uitvoerder, heeft Enide ook een eigen lespraktijk in Malle. 

Meer info: www.enide-gertjan.com