Onze dirigent

Gert-Jan Verbueken

Gert-Jan Verbueken (°1985) begon in 1993 zijn muzikale studies aan de Stedelijke Muziekacademie “Jozef van Poppel” in Deurne waar hij in 1994 startte met cello bij Griet Van Regenmortel. Vanaf 1995 vervolgde hij zijn studies in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier waar hij les volgde bij Geert De Bièvre.

Gert-Jan vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen waar hij in 2008 zijn masterdiploma cello behaalde bij France Springuel. Daarna vervolledigde hij zich via een postgraduaatsopleiding, waarvoor hij in 2010 afstudeerde bij Justus Grimm.

Tijdens zijn studie cello was al duidelijk dat Gert-Jan ook nog andere interesses had. Eén ervan was de dirigeerstok, als tiener liep Gert-Jan reeds vol vuur dirigerend rond en het duurde dan ook niet lang dat de microbe hem op het conservatorium weer te pakken had. Dit resulteerde in het volgen van het keuzevak koordirectie bij Geert Hendrix.

Na het behalen van zijn diploma cello vervolgde Gert-Jan deze studie in een masteropleiding directie bij Luc Anthonis, waarvoor hij in 2010 afstudeerde. Op losse basis volgde hij daarnaast lessen orkestdirectie bij Ivo Venkov.

Sinds 2007 is Gert-Jan verbonden aan de Podiumacademie te Lier als leraar samenspel strijkers. In dit ensemble kan hij twee passies, directie en jongeren enthousiast maken voor muziek, combineren.

In 2008 nam hij het Vocaal Ensemble Freya onder zijn hoede, met hen mocht hij reeds enkele fijne producties op poten zetten.

Gert-Jan is ook nog actief als freelancer. Zo mocht hij reeds samenwerken als repetitor bij de Koninklijke Chorale Cecilia (Antwerpen) en het kamerkoor Helicon (Lier). Daarnaast was hij gastdirigent bij het koor Dennegalm (Keerbergen) en het zangensemble Akkoord (Vlezenbeek).

Meer info: www.enide-gertjan.com