30 jaar Freya… Dat werd gevierd !

30 jaar geleden kwam Le Bébé Freya van Lieve Jansen ter wereld, Freya, de Noorse godin van de vruchtbaarheid en de liefde!

Van bij het begin zongen we over die liefde: “Pochen wir an des Liebchens Kammertür” (Ständchen), “My love dwelt in a northern land”, “My heart is gladder than all these because my love has come to me” (Like a singing bird).

I like to be in America, neen, zo ver zijn we nog niet geraakt maar wel al tot in Praag, Nederland, zowat alle kathedralen van België en concertzalen als het Capitool of de Stadsschouwburg.

Van religieuze muziek, favoriet genre van dirigent Guy Vermeylen: “Lord of all to thee we raise” (For the beauty of the earth) tot hedendaagse composities met onze huidige dirigent Gert-Jan Verbueken, “Thou little youthful man” of zwoele zuiderse ritmes à la Harry Belafonte die Lieve Jansen ons deed ontdekken in Jamaica Farewell :”I had to leave my love in Kingston town”.

30 jaar later is Freya nog altijd springlevend; “Il vivra, le bébé!”

“Let my life be like a rainbow, whose collors teach us unity”, een niet mis te verstane boodschap en thema van vadaag de dag. Met de kleuren van deze regenboog fleurden we daarom ook tijdens het jubileumconcert de kerk en achteraf de wat grijze lucht op.